Kumaha keyboard mékanis béda ti keyboard mémbran?

Maret 14, 2023
Kirim panalungtikan anjeun


Kuring boga loba pikiran ngeunaan keyboard mékanis, sarta kuring teu bisa rengse eta dina bari, jadi hayu urang ngabagi kana sababaraha bagian. Sakumaha urang terang, anu paling penting dina keyboard mékanis nyaéta sumbu, nyaéta, saklar konci. Sumbu nangtukeun pangalaman pamakéan, harga jeung saterusna tina keyboard mékanis. Bagian utama bubuka dinten ieu sababaraha sumbu umum.

Kusabab urang bade ngobrol ngeunaan kibor mékanis, hayu urang ngobrol ngeunaan jenis kibor. Aya opat jinis kibor utama: kibor struktur mékanis, kibor struktur pilem plastik, kibor karét konduktif, sareng kibor kapasitor éléktrostatik non-kontak. Diantarana, keyboard karét konduktif mirip sareng gagang Nintendo Famicom. Ieu mangrupikeun produk anu transisi tina mékanis ka pilem. Harga keyboard capacitance éléktrostatik relatif jarang.

 

        

        

Pabrik keyboard mékanis
Kibor struktur mékanis saleresna lami pisan. Nalika kuring mimiti ngahubungi sareng keyboard mékanis, kuring ningali seueur jalma anu nyembah aranjeunna, bahkan ngantunkeun struktur pilem anu paling mainstream. Kanyataanna, éta teu perlu. Sadar yén kibor mékanis sabenerna heubeul pisan. Geus loba dipaké salaku awal salaku 1980s. Ku alatan éta, keyboard mékanis sabenerna heubeul pisan. Éta mahal sareng rélatif hese pikeun diproduksi sareng gaduh seueur noise. Ku alatan éta, éta laun diganti ku téhnologi pilem ipis jeung téhnologi dewasa sarta harga low. Kumaha nangtukeun keyboard mékanis? Sora jeung rasa sabenerna lain kriteria harti. Nu disebut keyboard mékanis hartina unggal kenop boga switch misah pikeun ngadalikeun panutupanana. Biasana urang nelepon switch ieu "sumbu".


Film ipis anu mainstream kiwari


Anu umum sanésna nyaéta struktur pilem, nyaéta keyboard struktur pilem plastik anu disebatkeun tadi. Kusabab keyboard mékanis gaduh seueur kalemahan sareng henteu gampang populer, keyboard mémbran janten, sareng kami nganggo ampir sadayana ayeuna. Pikeun mutuskeun hiji keyboard dijieunna tina pilem ipis teu gumantung kana komponén konci, tapi naha éta diwangun ku 30% pilem conductive. Lapisan luhur sareng handap mangrupikeun lapisan sirkuit, sareng lapisan tengah mangrupikeun lapisan insulasi. Pilem plastik transparan lemes pisan, sareng biayana rendah. Téknologi henteu rumit. pisan dipikacinta ku konsumén,

Tonjolan bodas dina keyboard mémbran nyaéta kontak karét, anu ogé bagian tina rakitan konci. Aya sababaraha kenop keyboard mémbran anu ngagunakeun komponén mékanis, nu bisa salah kaprah pikeun mékanis, tapi aranjeunna langka dinten ieu.


        

        

 

Henteu aya kakuatan atanapi kalemahan mutlak antara kibor mékanis sareng kibor mémbran. Dina beungeut cai, keyboard mémbran téh leuwih maju, kalawan noise low, anti pabrik, sarta cocog pikeun sagala rupa lingkungan. Teu aya langkung ti dua alesan kunaon kibor mékanis populer dina taun-taun ayeuna: kahiji, parangkat keras utama sapertos CPU, kartu grafik, sareng mémori mangrupikeun anu anjeun mayar, sareng langkung seueur belanja bakal ngahasilkeun kinerja anu luhur. Hardware ieu biasana ngagaduhan standar anu ngahijikeun sareng jurangna henteu ageung teuing. Dina raraga ngahontal rasa kuat timer kapuasan, pamaén ngan bisa ngahurungkeun perhatian maranéhanana ka produk periferal. Téknologi retro keyboard mékanis katingalina langkung elegan, janten sacara alami mangrupikeun salah sahiji pilihan. Salajengna, aci keyboard mékanis dipisahkeun pikeun ngabentuk konsép anu misah, sareng manufaktur sareng produksina dijajah ku sababaraha pabrik, sareng kualitas sareng jinisna dikontrol. Ku alatan éta, aya saeutik pisan palsu dina kibor mékanis, jadi leuwih gampang dipercaya ku konsumén. . Konsumén ngagaduhan paménta sareng produsén sacara alami nuturkeun, sareng pasar ayeuna parantos kabentuk dina pangaruh sadaya pihak.

Pondokna, keyboard mékanis béda tapi teu perlu naékkeun ka jangkungna nu tangtu. Unggal jalma boga pangabutuh jeung karesep béda. Kibor mékanis gaduh rasa anu unik sareng kibor mémbran hargana sareng gampang dianggo. Sanajan tumuwuhna gratifying urut dina taun panganyarna, pilem ayeuna atawa bakal mainstream mutlak pikeun lila datang.





Kirim panalungtikan anjeun