Çfarë është një bosht i këmbyeshëm në nxehtësi?

marsh 14, 2023
Dërgoni kërkesën tuaj


Metoda tradicionale e lidhjes së tastierës është lidhja me saldim, e cila zakonisht njihet si "saldim". Është e nevojshme të shkëputni bordin e qarkut të brendshëm, i cili është jashtëzakonisht jomiqësor për rishtarët periferikë dhe palët me aftësi të kufizuara që duan të ndryshojnë vetë boshtin.Po në lidhje me shkëmbimin e nxehtë? Siç nënkupton edhe emri, boshti i tastierës mekanike mund të hiqet veçmas, dhe zëvendësimi i boshtit nuk kërkon përdorimin e hekurit elektrik dhe mjeteve të tjera, dhe mund të bëhet lehtësisht me një tërheqës çelësash!

Tastiera e këmbyeshme e nxehtë thjesht zgjidh pikën e dhimbjes së lojtarëve që duan të "ndryshojnë me lehtësi boshtin". Ky lloj tastierë është më i zakonshëm në rrethin e personalizimit në fillim; Në disa raste, trupi i boshtit mund të futet drejtpërdrejt dhe të zëvendësohet përmes tërheqësit të boshtit dhe nuk ka nevojë të çmontoni boshtin, gjë që është e mundimshme dhe kërkon shumë kohë.


        

        

3 zgjidhje të shkëmbimit të nxehtë:


1: Kornetat e bakrit mund të shkëmbehen në nxehtësi

Zgjidhja më e hershme e shkëmbimit të nxehtësisë është e përputhshme me shumicën e çelësave mekanikë në treg. Kjo zgjidhje përdoret për transformimin e PCB-ve të tastierës së zakonshme, por në përgjithësi nuk përdoret në komplete të personalizuara sepse hapja është relativisht e madhe dhe është e lehtë për t'u përdorur për një kohë të gjatë. Oksidimi çon në kontakt të dobët. Edhe pse përkulja e duhur e kunjave mund ta lehtësojë atë, në fund të fundit nuk është e sigurt.

2: Ndërrimi i nxehtë i mëngëve

Boshtet e pajtueshme janë relativisht të vogla dhe mund të jenë të pajtueshme vetëm me disa boshte me kunja më të holla, si p.sh. Gauter, Content, etj. Në përgjithësi, ato nuk mund të jenë të pajtueshme me boshtet CHERRY, dhe boshtet individuale me kunja më të trasha do të ndihen shumë, shumë të shtrënguara kur futen . Zgjidhja është: përdorni pincë për të shtrënguar kunjat ose mëngët e hollë për t'i rrafshuar ato. Rivendosja dhe saldimi është më pak i vështirë se kokrrat e bakrit, lidhja është relativisht e ngushtë dhe nuk ka pothuajse asnjë oksidim.

3: Ndërrimi i nxehtë i sediljes së boshtit

Një nga zgjidhjet më të përdorura për komplete të personalizuara është një pjesë lidhëse me copëza metalike, e cila ka një strukturë mekanike të pavarur dhe të veçantë dhe duhet të ketë mbështetje të veçantë qarku. Pllaka PCB duhet të ridizajnojë qarkun dhe nuk mund të bashkohet drejtpërdrejt. Kostoja do të jetë relativisht e lartë; por lidhja e tij është më e qëndrueshme se mëngja, më pak e prirur ndaj kontaktit të dobët dhe e pajtueshme me 99% të çelësave mekanikë në treg.Dërgoni kërkesën tuaj