Cili është ndryshimi midis një tastierë mekanike dhe një tastierë gërshërë?

marsh 14, 2023
Dërgoni kërkesën tuaj


Vitet e fundit, tastierat mekanike kanë një ndjesi të ndryshme të sjellë nga akset e ndryshme, efekte të ndryshme verbuese të ndriçimit RGB dhe kapëse tastierë me tema të ndryshme, të cilat duket se janë në avantazh përsa i përket pamjes dhe ndjesisë. Por si një punonjës zyre me dhjetëra mijëra fjalë në ditë, forca e rëndë e goditjes së tastierës mekanike është gjithashtu një barrë për gishtat. Përveç kësaj, tastiera mekanike është shumë e zhurmshme dhe efektet e ndriçimit shumëngjyrësh nuk janë të përshtatshme për ambientin e zyrës.

Tastierat me membranë janë më të përshtatshme për punë në zyrë sesa tastierat mekanike, veçanërisht tastierat me gërshërë. Tastiera me gërshërë quhet ndryshe edhe "tastiera e strukturës X", që do të thotë se struktura e tastierës poshtë tasteve është "X". Lartësia mesatare e modulit të tastit të "arkitekturës X" është 10 mm. Falë avantazheve të qenësishme të "arkitekturës X", lartësia e kapëseve të çelësave të "arkitekturës X" mund të zvogëlohet shumë dhe është afër kompjuterit notebook. Kjo gjithashtu bën që tastiera "X Architecture" të bëhet kushti i tastierës ultra të hollë të desktopit.


Përparësitë e tastierës së arkitekturës X janë si më poshtë.


Lartësia e kapakut:

Lartësia mesatare e modulit të tastierës së një desktopi tradicional është 20 mm, lartësia mesatare e një moduli të tastierës së një kompjuteri fletore është 6 mm dhe lartësia mesatare e modulit të tastierës së "arkitekturës X" është 10 mm, që është tërësisht për shkak të "X" Përparësitë e lindura të "arkitekturës" mund të bëjnë që lartësia e kapëseve të "arkitekturës X" të zvogëlohet shumë në mënyrë që të jetë afër asaj të kompjuterëve notebook, gjë që e bën edhe tastierën "X arkitekturë" kusht. për t'u bërë një tastierë ultra e hollë e desktopit.

Udhëtimi kryesor:

Përfitimi dhe fshehja janë dy anë kontradiktore, ato bashkëjetojnë me njëra-tjetrën. Goditja e tastierës është një parametër i rëndësishëm i tastierës, varet nëse një tastierë ndihet mirë. Sipas përvojës së kaluar, pasojë e zvogëlimit të lartësisë së kapëses së çelësit është shkurtimi i goditjes së çelësit. Edhe pse tastet e tastierës së notebook-ut janë të butë, ndjesia e dobët e dorës e shkaktuar nga goditja e shkurtër e tastit ende ekziston. Përkundrazi, tastiera tradicionale e desktopit Goditja e tastit është ajo për të cilën të gjithë biem dakord. Udhëtimi mesatar i çelësave të tastësve të desktopit është 3,8-4,0 mm, dhe udhëtimi mesatar i çelësave të çelësave të laptopëve është 2,50-3,0 mm, ndërsa tastiera "X arkitekturë" trashëgon avantazhet e kapakëve të tasteve të desktopit dhe udhëtimi mesatar i çelësave është 3,5-3,8 mm. mm, ndjesia është në thelb e njëjtë me atë të një desktopi, e rehatshme.

Forca e goditjes:

Mund të provoni të prekni përkatësisht nga këndi i sipërm i majtë, këndi i sipërm djathtas, këndi i poshtëm i majtë, këndi i poshtëm djathtas dhe qendra e tastierës së tastierës. A keni gjetur se kapaku i tastierës nuk është i qëndrueshëm pas shtypjes nga pika të ndryshme të forcës? Dallimi në forcë është mangësia e tastierave tradicionale me goditje të forta dhe të pabalancuara, dhe është pikërisht për shkak të kësaj që përdoruesit janë të prirur ndaj lodhjes së duarve. Mekanizmi paralel i lidhjes me katër shirita i "arkitekturës X" garanton qëndrueshmërinë e forcës së goditjes së tastierës në një masë të madhe, në mënyrë që forca të shpërndahet në mënyrë të barabartë në të gjitha pjesët e tastit, dhe forca e goditjes të jetë e vogël dhe e ekuilibruar, kështu që ndjenja e dorës do të jetë më e qëndrueshme dhe më e rehatshme. Për më tepër, "arkitektura X" ka gjithashtu një prekje unike "me tre faza", e cila rrit komoditetin e prekjes.

Tingulli i butonit:

Duke gjykuar nga tingulli i tasteve, vlera e zhurmës së tastierës "X arkitekturë" është 45, e cila është 2-11dB më e ulët se ajo e tastierës tradicionale. Tingulli i tasteve është i butë dhe i butë, gjë që tingëllon shumë komode.


        
        

        

Dërgoni kërkesën tuaj