Ka disa lloje të kapëseve të çelësave, cili është ndryshimi?

marsh 14, 2023
Dërgoni kërkesën tuaj


Nëse boshti përcakton ndjesinë bazë të tastierës mekanike, atëherë kapaku i tastierës është qershia mbi tortë për ndjesinë e përdorimit të përdoruesit. Tastierat me ngjyra, procese dhe materiale të ndryshme jo vetëm që do të ndikojnë në pamjen e tastierës, por gjithashtu do të ndikojnë në ndjesinë e tastierës, duke ndikuar kështu në përvojën e përdorimit të tastierës.

Edhe pse tastierat e tastierave mekanike mund të zëvendësohen lirshëm, çmimi është relativisht i lartë dhe çmimi i disa tastierave me botime të kufizuara mund të krahasohet edhe me tastierat e nivelit të lartë. Edhe pse materialet e tastierës mekanike të tastierës janë zakonisht plastike, materiale të ndryshme Ka karakteristika të ndryshme midis tyre dhe ka shumë kapëse të tjera materiale të veçanta, të cilat favorizohen nga entuziastët. Çmimi i vetëm një kapaku mund të arrijë mijëra juanë.Kapakët e tastierave të tastierës së zakonshme mekanike mund të ndahen në tre materiale: ABS, PBT dhe POM. Midis tyre, ABS ka shkallën më të lartë të përdorimit në tastierat mekanike. Nëse është një produkt popullor prej disa qindra juanësh ose një tastierë kryesore prej mijëra juanësh, mund ta shihni. në figurën ABS. Plastika ABS është një kopolimer i akrilonitrilit (A)-butadien (B)-stirenit (S), i cili kombinon vetitë e tre komponentëve dhe ka karakteristikat e forcës së lartë, rezistencës së mirë, përpunimit të lehtë, etj., dhe kostos. nuk është i lartë.

Është pikërisht për shkak të këtyre karakteristikave që ABS është përdorur gjerësisht. Për shkak të procesit relativisht të pjekur të prodhimit, kapakët e prodhuar të çelësave kanë karakteristikat e mjeshtërisë së rregullt, detajet e hollësishme dhe strukturën uniforme. ABS jo vetëm që është i shkëlqyer në punim, por edhe ndjehet shumë mirë, jashtëzakonisht i butë.


        

        

PBT i referohet një lloji plastik të përbërë nga polibutilen tereftalati si trupi kryesor, dhe ka reputacionin e "shkëmbit të bardhë". Krahasuar me materialin ABS, teknologjia e përpunimit është më e vështirë dhe kostoja është më e lartë. Materiali ka forcë të shkëlqyer, rezistencë ndaj konsumit dhe rezistencë ndaj temperaturës së lartë, dhe shkalla e tkurrjes është e vogël gjatë derdhjes me injeksion. Teknologjia e përpunimit është relativisht e pjekur dhe mund të përpunohet me formim dytësor me injeksion dhe procese të tjera për të arritur qëllimin që të mos bien kurrë karakteret. Kapakët e çelësave të bërë nga PBT ndihen të thatë dhe të fortë në prekje, dhe sipërfaqja e kapave të çelësave ka një ndjesi të hollë mat.

Krahasuar me ABS, avantazhi më i madh i PBT është se rezistenca ndaj konsumit është dukshëm më e lartë se ajo e materialit ABS. Afati kohor i tapës së çelësit të bërë nga materiali PBT në vaj është padyshim më i gjatë se ai i materialit ABS. Për shkak të procesit kompleks dhe çmimit relativisht të shtrenjtë, kapakët e tastierës të bëra nga ky material zakonisht përdoren në produktet e tastierës së nivelit të mesëm dhe të lartë.

Për shkak të hendekut të madh molekular dhe rezistencës ndaj temperaturës së lartë të materialit PBT, kapaku i çelësit i bërë nga ky material ka një veçori tjetër, domethënë mund të lyhet me ngjyra industriale. Pas blerjes së tastësve të bardhë PBT, përdoruesit mund t'i lyejnë kapakët e çelësave me ngjyra industriale për të bërë kapakët e tyre unikë me ngjyra. Megjithatë, ky lloj operacioni është më i ndërlikuar, kështu që rekomandohet që nëse dëshironi të lyeni kapakët e çelësave, mund të blini një grup të vogël kapakësh dhe të praktikoni duart tuaja, dhe më pas të lyeni të gjithë grupin e tascave pasi të jeni njohur me procesi.Megjithëse rezistenca ndaj konsumit e kapakëve PBT është më e lartë se ajo e materialeve ABS, nuk është më e vështira midis materialeve të zakonshme të tastierës mekanike dhe ka një material tjetër që performon më mirë se PBT për sa i përket fortësisë-POM.

Emri shkencor i POM është polioksimetileni, i cili është një lloj rrëshirë sintetike, e cila është një polimer i formaldehidit të gazit të dëmshëm në materialet e dekorimit të shtëpisë. Materiali POM është shumë i fortë, shumë rezistent ndaj konsumit dhe ka karakteristikat e vetë-zbutjes, kështu që shpesh përdoret në prodhimin e pjesëve të lehta. Për shkak të karakteristikave të veta të materialit, kapaku i çelësit i bërë nga POM ka një prekje të ftohtë dhe një sipërfaqe të lëmuar, madje më e lëmuar se materiali ABS i lyer me vaj, por është krejtësisht i ndryshëm nga ndjesia ngjitëse e ABS pas vajosjes.

Për shkak të shkallës së tij të madhe të tkurrjes, materiali POM është më i vështirë në formimin me injeksion. Gjatë procesit të prodhimit, nëse ka kontroll jo të duhur, është e lehtë të keni problemin se boshllëku i montimit të tastës është shumë i vogël. Mund të ketë një problem që bërthama e boshtit do të tërhiqet. Edhe nëse problemi i prizës së kryqëzuar shumë të ngushtë në fund mund të zgjidhet mirë, për shkak të shkallës së madhe të tkurrjes së materialit, një strukturë e caktuar tkurrjeje do të formohet në sipërfaqen e kapakut të çelësit.KEYCEO mund të personalizojë tastierën mekanike të tastierës ABS, tastierën PBT të lojës me porosi, tastierën me tastierë POM.
Dërgoni kërkesën tuaj