Si ndryshojnë çelsat mekanike?

marsh 14, 2023
Dërgoni kërkesën tuaj


Për tastierat mekanike, përveç gjykimit të pamjes së produktit, pjesën më të madhe të kohës e kalojmë duke diskutuar ndjesinë e tasteve. A është e qetë apo jo? A është e mirë apo e keqe për të luajtur lojëra apo për të punuar? Çfarë ndodhi me akset e reja të prezantuara? ......Shumë nga pyetjet tona të panjohura do të shfaqen në mendjen tonë në momentin përpara pagesës, por në fakt, shumica e pyetjeve nuk kanë përgjigje. Në fund të fundit, ndjesia është shumë subjektive dhe mund të thuhet vetëm duke folur me prekje.

Dhe faktori që ka ndikimin më të madh në ndjesinë e tastierës është trupi i çelësit. Ne nuk mund ta kuptojmë ndjesinë e tastierës dhe nuk mund të flasim për të. Të lidhura pazgjidhshmërisht.Tani çelësat e zakonshëm absolut nuk janë asgjë më shumë se blu, çaj, e zezë dhe e kuqe. Të gjitha tastierat mekanike të zakonshme të disponueshme aktualisht në treg përdorin këto katër ngjyra çelsash (çdo tastierë mekanike mund t'i bëjë këto katër versione switch). Çdo lloj boshti ka karakteristikat e veta. Nëpërmjet këtyre karakteristikave dallohen përdorime të ndryshme. Këtu dua t'u kujtoj lexuesve se aplikimi i boshtit nuk është ende absolut. Mendoj se ndjenjat personale janë më të rëndësishme. Për shembull, nëse ju pëlqen të luani lojëra, por gishtat janë të dobët, në çdo rast, nëse nuk mund të përshtateni me boshtin e zi, është më mirë të zgjidhni lloje të tjera, për të mos shkaktuar efekte negative.


1. Presioni i funksionimit të boshtit të zi është 58.9g±14.7g, i cili është boshti me presionin më të lartë të punës midis katër akseve kryesore. Krahasuar me përdoruesit e zakonshëm, është më e mundimshme të shtypni dhe shtypni, veçanërisht për ata që sapo kanë transferuar nga tastiera e membranës. Përdoruesit nuk janë domosdoshmërisht shumë të adaptueshëm. Prandaj, nuk është i përshtatshëm për përdoruesit e zakonshëm, veçanërisht për përdoruesit femra ose përdoruesit që kanë nevojë për shumë hyrje, por në të njëjtën kohë, çelësi i zi është çelësi me zërin më të qetë midis katër çelësave kryesorë dhe ka ndikimin më të vogël në njerëzit përreth.
2. Presioni i funksionimit të boshtit të kuq është 44.1g±14.7g, që është boshti me presionin më të ulët të punës midis katër akseve kryesore (njëlloj si boshti i çajit). Mund të thuhet se është shumë i përshtatshëm për përdoruesit e përgjithshëm dhe përdoruesit me një sasi të madhe të dhënash, veçanërisht për përdoruesit femra. , dhe tingulli është i moderuar, por i mungon "ndjenja e segmentit" dhe njerëzit nuk mund të ndiejnë ndjenjën unike të shtypjes së tastierave mekanike. Madje shumë përdorues mendojnë se ndjesia e shkrimit është e ngjashme me atë të tastierës së membranës pasi e kanë përjetuar atë.
2. Presioni i funksionimit të boshtit të kuq është 44.1g±14.7g, që është boshti me presionin më të ulët të punës midis katër akseve kryesore (njëlloj si boshti i çajit). Mund të thuhet se është shumë i përshtatshëm për përdoruesit e përgjithshëm dhe përdoruesit me një sasi të madhe të dhënash, veçanërisht për përdoruesit femra. , dhe tingulli është i moderuar, por i mungon "ndjenja e segmentit" dhe njerëzit nuk mund të ndiejnë ndjenjën unike të shtypjes së tastierave mekanike. Madje shumë përdorues mendojnë se ndjesia e shkrimit është e ngjashme me atë të tastierës së membranës pasi e kanë përjetuar atë.
4. Presioni i funksionimit të boshtit të çajit është 44.1g±14.7g, që është boshti me presionin më të vogël të funksionimit midis katër akseve kryesore (njëlloj si boshti i kuq). Ai gjithashtu ka një "ndjesi segmenti" unike kur shtypni dhe shtypni, ashtu si boshti i gjelbër. , por ndjesia dhe tingulli janë më "mish" se boshti i gjelbër, forca e shtypjes nuk është aq e fortë sa boshti jeshil dhe zhurma e krijuar është gjithashtu e moderuar. Mund të thuhet se është shumë i përshtatshëm për përdoruesit e përgjithshëm dhe përdoruesit me shumë të dhëna, veçanërisht për herë të parë. Për fillestarët që duan të përjetojnë ndjesinë unike të tastierës mekanike, por kanë frikë të ngjallin zemërimin e njerëzve përreth tyre, një tastierë mekanike me çelës çaji është një zgjedhje e mirë për ju.


Dërgoni kërkesën tuaj