Што е вратило кое може да се замени топло?

март 14, 2023
Испратете го вашето барање


Традиционалниот начин на поврзување на тастатурата е поврзување со лемење, кое е попознато како „заварување“. Потребно е да се одлеме внатрешното коло, што е крајно непријатно за периферните почетници и лицата со хендикеп кои сакаат сами да ја сменат оската.А што е со топлата замена? Како што имплицира името, вратилото на механичката тастатура може да се вади посебно, а за замена на вратилото не е потребна употреба на електрично железо и други алатки, а може лесно да се направи со извлекувач на клучеви!

Тастатурата што може да се заменува само ја решава болката кај играчите кои сакаат „лесно да ја сменат оската“. Овој тип на тастатура најпрво е почест во кругот за прилагодување; Во некои случаи, телото на вратилото може директно да се вметне и да се замени преку извлекувачот на вратилото и нема потреба да се расклопува вратилото, што е проблематично и одзема многу време.


        

        

3 решенија за топла размена:


1: Бакарните корнети може да се заменат топло

Најраното решение за топла размена е компатибилно со повеќето механички прекинувачи на пазарот. Ова решение се користи за обична трансформација на PCB на тастатурата, но генерално не се користи во приспособени комплети бидејќи отворот е релативно голем и е лесен за долго време. Оксидацијата доведува до слаб контакт. Иако правилното свиткување на игличките може да го олесни, сепак тоа не е безбедно.

2: Жешка размена на ракави

Компатибилните шахти се релативно мали и можат да бидат компатибилни само со некои шахти со потенки иглички, како што се Gauter, Content итн. Општо земено, тие не можат да бидат компатибилни со шахтите CHERRY, а поединечните шахти со подебели иглички ќе се чувствуваат многу, многу затегнато кога ќе се вметнат . Решението е: користете клешти за штипнување на тенки иглички или ракави за да ги израмните. Помалку е тешко да се намести и заварува од бакарните пченки, врската е релативно цврста и речиси и да нема оксидација.

3: Топла замена на седиштето на вратилото

Едно од најраспространетите решенија за прилагодени комплети е поврзувачкиот дел со метални шрапнели, кој има независна и посебна механичка структура и мора да има специјална поддршка на колото. ПХБ плочата треба да го редизајнира колото и не може директно да се залеме. Цената ќе биде релативно висока; но неговата врска е постабилна од ракавот, помалку склона кон лош контакт и компатибилна со 99% од механичките прекинувачи на пазарот.Испратете го вашето барање