Која е разликата помеѓу механичка тастатура и тастатура со ножици?

март 14, 2023
Испратете го вашето барање


Во последниве години, механичките тастатури имаат различно чувство што го носат различни оски, различни блескави RGB светлосни ефекти и капачиња со различни теми, кои се чини дека се во предност во однос на изгледот и чувството. Но, како канцелариски работник со десетици илјади зборови дневно, тешката сила на прислушување на механичката тастатура е исто така товар на прстите. Покрај тоа, механичката тастатура е премногу гласна и шарените светлосни ефекти не се соодветни за канцелариското опкружување.

Мембранските тастатури се посоодветни за канцелариска работа отколку механичките тастатури, особено тастатурите со ножици. Тастатурата со ножици се нарекува уште и „X structure keyboard“, што значи дека структурата на тастатурата под копчињата е „X“. Просечната висина на модулот на капачето на „X архитектура“ е 10 mm. Благодарение на вродените предности на „Х архитектурата“, висината на капачињата на „Х архитектурата“ може значително да се намали и е блиску до лаптоп компјутерот. Ова исто така прави тастатурата „X Architecture“ да стане состојба на ултра тенка тастатура на работната површина.


Предностите на тастатурата на X архитектурата се како што следува.


Висина на капачето:

Просечната висина на модулот за тастатура на традиционален десктоп е 20 mm, просечната висина на модулот за клучеви на лаптоп компјутер е 6 mm, а просечната висина на модулот за клучеви на „X архитектурата“ е 10 mm, што е целосно поради „X Вродените предности на „архитектурата“ можат да направат висината на капачињата на „Х архитектура“ да биде значително намалена за да биде блиску до онаа на лаптоп компјутерите, што исто така ја прави тастатурата „Х архитектура“ во состојба. за да станете десктоп ултра тенка тастатура.

Клучно патување:

Придобивката и прикривањето се две контрадикторни страни, коегзистираат една со друга. Ударот на тастатурата е важен параметар на тастатурата, зависи од тоа дали тастатурата се чувствува добро. Според досегашното искуство, последица на намалувањето на висината на капачето е скратувањето на ударот на клучот. Иако копчињата на тастатурата на лаптопот се меки, сè уште постои слабото чувство на раката предизвикано од краткото притискање на копче. Напротив, традиционалната десктоп тастатура Притискањето на копчињата е она за што сите се согласуваме. Просечното патување на копчињата на десктоп копчињата е 3,8-4,0 мм, а просечното патување на копчињата на копчињата на лаптоп компјутери е 2,50-3,0 мм, додека тастатурата „Х архитектура“ ги наследува предностите на капачињата на копчињата на работната површина, а просечното патување на клучевите е 3,5-3,8 мм. mm, чувството е во основа иста како онаа на работната површина, удобно.

Ударна сила:

Може да се обидете да допрете од горниот лев агол, горниот десен агол, долниот лев агол, долниот десен агол и центарот на капачето на тастатурата соодветно. Дали откривте дека капачето не е стабилно по притискање од различни точки на сила? Разликата во силата е недостатокот на традиционалните тастатури со силни и неурамнотежени удари, а токму поради тоа корисниците се склони кон замор на рацете. Паралелниот механизам за поврзување со четири шипки на „Х архитектурата“ во голема мера ја гарантира конзистентноста на ударната сила на тастатурата, така што силата е рамномерно распоредена на сите делови од тастатурата, а ударната сила е мала и избалансирана, така што чувството на рака ќе биде поконзистентно и поудобно. Дополнително, „Х архитектурата“ има и уникатен допир со „три фази“, што ја подобрува удобноста при допирање.

Звук на копче:

Судејќи според звукот на копчињата, вредноста на шумот на тастатурата „Х архитектура“ е 45, што е за 2-11 dB помала од онаа на традиционалните тастатури. Звукот на копчињата е мек и мек, што звучи многу удобно.


        
        

        

Испратете го вашето барање