Како механичката тастатура се разликува од мембранската тастатура?

март 14, 2023
Испратете го вашето барање


Имам многу размислувања за механичката тастатура и не можам да ја завршам за некое време, па да ја поделиме на неколку делови. Како што сите знаеме, најважната работа кај механичката тастатура е оската, односно прекинувачот со копчиња. Оската го одредува искуството за користење, цената и слично на механичката тастатура. Главниот дел од денешниот вовед се неколку заеднички оски.

Бидејќи ќе зборуваме за механички тастатури, ајде прво да зборуваме за типовите на тастатури. Постојат четири главни типа на тастатури: тастатури со механичка структура, тастатури со структура од пластична фолија, тастатури со проводна гума и тастатури со електростатички кондензатори без контакт. Меѓу нив, проводната гумена тастатура е слична на рачката на Nintendo Famicom. Тоа е производ кој преминува од механички во филм. Цената на тастатурата со електростатска капацитивност е релативно ретка.

 

        

        

Фабрика за механичка тастатура
Тастатурите со механичка структура се всушност многу стари. Кога првпат дојдов во контакт со механичките тастатури, видов многу луѓе како ги обожаваат, па дури и целосно ја напуштија најмејнстрим филмската структура. Всушност, тоа е непотребно. Бидете свесни дека механичките тастатури се всушност многу стари. Тој беше широко користен уште во 1980-тите. Затоа, механичката тастатура е всушност многу стара. Скап е и релативно тежок за производство и има многу бучава. Затоа, постепено се заменува со технологијата на тенок филм со зрела технологија и ниска цена. Како да се дефинира механичка тастатура? Звукот и чувството всушност не се критериуми за дефиниција. Таканаречената механичка тастатура значи дека секое копче има посебен прекинувач за контрола на затворањето. Обично овој прекинувач го нарекуваме „оска“.


Тенките филмови се мејнстрим денес


Друга вообичаена е структурата на филмот, која е тастатурата со структура на пластична фолија спомената претходно. Бидејќи механичките тастатури имаат многу недостатоци и не е лесно да се популаризираат, настанаа мембранските тастатури и сега ги користиме скоро сите. За да се одлучи дали тастатурата е направена од тенок филм не зависи од клучните компоненти, туку дали е составена од 30% проводен филм. Горниот и долниот слој се слоеви на кола, а средниот слој е изолациски слој. Транспарентниот пластичен филм е многу мек, а цената е мала. Технологијата не е комплицирана. длабоко сакан од потрошувачите,

Белите испакнатини на мембранската тастатура се гумените контакти, кои исто така се дел од склопот на копчињата. Постојат некои мембрански копчиња на тастатурата кои користат механички компоненти, што може да се помешаат со механички, но тие се ретки деновиве.


        

        

 

Не постои апсолутна сила или слабост помеѓу механичките тастатури и мембранските тастатури. На површината, мембранската тастатура е понапредна, со низок шум, анти-производство и погодна за различни средини. Нема повеќе од две причини зошто механичките тастатури се популарни во последниве години: прво, главниот хардвер како процесорот, графичката картичка и меморијата е она за што плаќате, а повеќе трошење ќе донесе високи перформанси. Овие хардвери обично имаат унифицирани стандарди и јазот не е преголем. Со цел да се постигне силно чувство на самозадоволство, играчите можат да го свртат своето внимание само на периферните производи. Ретро технологијата на механичка тастатура изгледа поелегантно, па природно е еден од изборите. Понатаму, механичките осовини на тастатурата се одвоени за да формираат посебен концепт, а нивното производство и производство се окупирани од неколку фабрики, а квалитетот и видовите се контролирани. Затоа, има многу малку фалсификати во механичките тастатури, така што е полесно да им се верува на потрошувачите. . Потрошувачите имаат побарувачка, а производителите природно се надоврзуваат, а сегашниот пазар е формиран под влијание на сите страни.

Накратко, механичката тастатура е различна, но нема потреба да се крева на одредена висина. Секој има различни потреби и преференции. Механичката тастатура има уникатно чувство, а мембранската тастатура е прифатлива и лесна за употреба. И покрај радосниот раст на првиот во последниве години, филмот е моментално или ќе биде апсолутен мејнстрим уште долго време.

Испратете го вашето барање