Ana sawetara jinis keycaps, apa bedane?

Maret 14, 2023
Kirimake priksaan sampeyan


Yen batang nemtokake rasa dhasar saka keyboard mechanical, banjur keycap punika icing ing jajan kanggo aran pangguna digunakake. Keycaps saka macem-macem werna, proses, lan bahan ora mung mengaruhi tampilan keyboard, nanging uga mengaruhi aran keyboard, saéngga mengaruhi pengalaman nggunakake keyboard.

Senajan keycaps keyboard mechanical bisa diganti bebas, rega relatif dhuwur, lan rega sawetara keycaps edition winates malah bisa dibandhingake karo keyboard dhuwur-mburi. Senajan bahan keycaps keyboard mechanical biasane plastik, bahan beda Ana ciri beda antarane wong-wong mau, lan ana akeh keycaps materi khusus liyane, kang disenengi dening pecandu. Rega mung siji keycap bisa tekan ewonan yuan.



Tombol tombol keyboard mekanik umum bisa dipérang dadi telung bahan: ABS, PBT, lan POM. Antarane wong-wong mau, ABS nduweni tingkat panggunaan paling dhuwur ing keyboard mekanik. Apa iku produk populer sawetara atus yuan utawa keyboard kapal penggedhe ewu yuan, sampeyan bisa ndeleng. kanggo tokoh ABS. plastik ABS punika copolymer saka acrylonitrile (A) -butadiene (B) -styrene (S), kang nggabungke sifat saka telung komponen, lan nduweni karakteristik kekuatan dhuwur, kateguhan apik, Processing gampang, etc., lan biaya. ora dhuwur.

Amarga karakteristik kasebut, ABS wis akeh digunakake. Amarga proses manufaktur sing relatif diwasa, keycaps sing diasilake nduweni karakteristik kerajinan biasa, rincian sing apik, lan tekstur seragam. ABS ora mung banget ing workmanship, nanging uga ngrasa apik banget, banget Gamelan.


        

        

PBT nuduhake jinis plastik sing kasusun saka polybutylene terephthalate minangka awak utama, lan duweni reputasi "watu putih". Dibandhingake karo materi ABS, teknologi pangolahan luwih angel lan biaya luwih dhuwur. Materi kasebut nduweni kekuatan sing apik, tahan nyandhang lan tahan suhu dhuwur, lan tingkat penyusutan cilik nalika ngecor injeksi. Teknologi pangolahan relatif diwasa, lan bisa diproses kanthi ngecor injeksi sekunder lan proses liyane kanggo entuk tujuan supaya ora ngeculake karakter. Keycaps digawe saka PBT krasa garing lan angel disentuh, lan permukaan keycaps nduweni rasa matte sing apik.

Dibandhingake karo ABS, kauntungan paling gedhe saka PBT yaiku resistensi nyandhang luwih dhuwur tinimbang materi ABS. Watesan wektu keycap digawe saka bahan PBT kanggo lenga temenan maneh saka materi ABS. Amarga proses rumit lan rega sing relatif larang, keycaps digawe saka bahan iki biasane digunakake ing produk keyboard mid-to-high-end.

Amarga longkangan molekul gedhe lan resistance suhu dhuwur saka materi PBT, keycap digawe saka materi iki nduweni fitur liyane, yaiku, bisa dicelup-dicelup karo pewarna industri. Sawise tuku keycaps PBT putih, pangguna bisa dye keycaps karo pewarna industri kanggo nggawe keycaps colored unik dhewe. Nanging, operasi kaya iki luwih rumit, mula disaranake yen sampeyan pengin dye keycaps, sampeyan bisa tuku batch cilik saka keycaps lan latihan tangan, lan banjur dye kabeh set keycaps sawise sampeyan kenal karo proses.



Senajan resistance nyandhang keycaps PBT luwih saka bahan ABS, iku ora paling angel antarane bahan keyboard mechanical umum, lan ana materi liyane sing performs luwih saka PBT ing atose-POM.

Jeneng ilmiah POM yaiku polyoxymethylene, yaiku sejenis resin sintetik, yaiku polimer formaldehida gas sing mbebayani ing bahan dekorasi omah. Materi POM banget hard, banget nyandhang-tahan, lan nduweni karakteristik swaooting, supaya asring digunakake ing produksi bagean entheng. Amarga karakteristik materi dhewe, keycap digawe saka POM wis tutul kadhemen lan lumahing Gamelan, malah Gamelan saka bahan ABS lenga, nanging temen beda saka koyo lengket ABS sawise oiling.

Amarga tingkat shrinkage gedhe, materi POM luwih angel ing ngecor injeksi. Sajrone proses produksi, yen ana kontrol ora bener, iku gampang kanggo duwe masalah sing longkangan Déwan keycap cilik banget. Bisa uga ana masalah yen inti poros bakal ditarik metu. Sanajan masalah soket salib sing nyenyet ing sisih ngisor bisa ditanggulangi kanthi apik, amarga tingkat penyusutan materi sing gedhe, tekstur shrinkage tartamtu bakal dibentuk ing permukaan keycap.



KEYCEO bisa ngatur keyboard mekanik tombol ABS, keyboard PBT game khusus, keyboard tombol POM.




Kirimake priksaan sampeyan